Skip to content

Algemene informatie

Geschiedenis van ’t Zonnewiel

Basisschool ’t Zonnewiel is een katholieke school in de wijk Parkwijk. ’t Zonnewiel is een grote school met ongeveer 600 kinderen en 40 enthousiaste en gedreven collega’s.

 

In mei 2017 hebben we ons 25 jarig bestaan gevierd.  Een school met inmiddels een rijke historie . We zijn begonnen in de openbare basisschool Polygoon in Filmwijk. Toen nog met zeven leerlingen en een driekoppig team; Manya, Ton en Anita.

zonnewiel_almere_schoolgebouw_crop

In 1992 werd ons nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen. Eigenlijk kun je zeggen dat het toen storm begon te lopen. Dagelijks werden er nieuwe leerlingen aangemeld. We rolden van de ene sollicitatieprocedure in de andere. Willeke Krijnsen, Paul van Luitelaar, maar ook Cindy van den Broek, Diana Sneekes, Renate van Hagen, Martin Pelgrim (ze werken nog steeds bij ons), Herman Brunen (voormalig directeur van de school) en Angelique Kip, kwamen bij ons werken. Ook collega’s van andere katholieke scholen kwamen ons team versterken. Het team kent een grote mate van verbondenheid met de school. Er werken nog mensen van het eerste uur maar ook veel nieuwe, jonge collega’s hebben ons team versterkt. ’t Zonnewiel is letterlijk altijd in beweging. Elk jaar is de school weer bezig om zich te verbeteren.  

bouw-school

De naam

’t Zonnewiel is een bijzondere naam voor levensrad. Dat levensrad kun je je voorstellen als een wiel dat steeds in beweging is, schept en een ontwikkeling doormaakt. Wij willen voor de kinderen zo’n wiel zijn.

Zonnewiel_logo_kleur

Schoolgrootte

’t Zonnewiel is een grote school met 600 kinderen maar met de sfeer van een kleine school. Al meer dan 20 jaar telt de school ongeveer hetzelfde aantal kinderen. We zijn trots op het vertrouwen dat we al die jaren van onze ouders en kinderen hebben gekregen. De school heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een school met een duidelijke visie, een eigen koers en heeft hierbij een belangrijke en gewaardeerde plek ingenomen in het Almeerse onderwijs.