Ouders ABC
Hoe zat het ook alweer met…
-
Wanneer uw kind door ziekte of om andere redenen niet naar school kan komen verzoeken wij u de leerkracht via Parro op de hoogte te brengen.
-
Leerplicht en verlof:
Ouders van leerlingen tussen 5 en 16 jaar moeten hun kinderen inschrijven op een school. Leerlingen moeten de school ook regelmatig bezoeken. (In de praktijk gaan vrijwel alle kinderen in Nederland vanaf hun 4e verjaardag volledig naar school.)
De leerplichtambtenaar controleert of de leerplicht wordt nageleefd. Van alle kinderen houden we op school eventuele absentie nauwkeurig bij in het ParnasSys. De leerkracht kan de registraties via de eigen telefoon invoeren of via de website van ParnasSys. Er kan daarbij gekozen worden voor:
- Artsenbezoek (AB);
- Geoorloofd verlof (GO);
- Onbekend (Onb);
- Ongeoorloofd (OG);
- Te laat (TL)
- Ziek (Z).
4 jarigen met een melding van ouders worden in het systeem op geoorloofd afwezig gezet. Daar maken we onderscheid tussen geoorloofd en ongeoorloofd verlof.
Als een kind wegens ziekte of een andere reden niet naar school kan, moet de ouder dit voor schooltijd melden, met reden. U kunt dit doen door met school te bellen en gebruik te maken van het speciale telefoonnummer voor het doorgeven van ziekte, te laat komen, etc: 0365378804. U kunt ook een e-mail sturen naar info@zonnewiel.nl. Vermeld in alle gevallen duidelijk de naam van uw kind(eren), en de reden van het verzuim. We nemen contact met u op, als u niet tijdig meldt. Elke ochtend controleren hulpouders in alle groepen of alle kinderen aanwezig zijn. We vergelijken dit met de afgemelde kinderen. Op deze manier houden we de absentie goed bij maar zorgen we er ook voor dat we zeker weten dat het kind veilig thuis is en niet bijvoorbeeld onderweg gestrand is.
Te laat komen.
Iedereen komt wel eens een keer te laat. Echter structureel of te vaak te laat komen kan niet op het werk en ook niet op school. Het is erg storend als we zijn begonnen en er dan nog steeds kinderen binnenkomen. Als een kind te laat komt, is de regel dat het kind zachtjes aan de zijkant ergens gaat zitten. Het kan niet meer in de kring. Dat is niet als straf bedoeld maar anders moeten we de kring weer uitbreiden, stoelen moeten worden verplaatst en dat stoort echt teveel.
Hoe gaan we om met te laat komen?
- a) Kind komt binnen een tijdsbestek van 2 weken 3 keer te laat.
- b) Ouders worden geattendeerd op het op tijd komen op school.
- c) Mocht het herhaald voorkomen en het gedrag wordt niet bijgesteld, dan moet de directie hiervan in kennis worden gesteld.
- d) Ouders ontvangen van de directie een brief over het herhaaldelijk te laat komen op school.
- e) Mocht het herhaald voorkomen en het gedrag wordt niet bijgesteld, dan worden ouder(s) door directie uitgenodigd voor een gesprek.
- f) Mocht het gedrag nog niet worden bijgesteld, dan wordt de leerplichtconsulent in kennis gesteld. De leerplichtconsulent zal ouders uitnodigen voor een gesprek.
Verlof? Er is slechts een beperkt aantal mogelijkheden om verlof te krijgen.
Zonder gegronde reden (zie link) noteren we ongeoorloofd verzuim in Parnassys. Dit wordt ook doorgegeven naar de leerplichtambtenaar. De regels zijn strikt en de school wordt hier nauwkeurig op gecontroleerd. We moeten ons als school hier ook echt aan houden. Soms kan dit bij u als ouder als onwil van onze kant overkomen. Hopelijk weet u dat wij ook gehouden worden aan de wet op de leerplicht en dat het verlenen van verlof om niet toegestane redenen ook serieuze gevolgen kan hebben voor de school.
In de brochure van de leerplichtambtenaren Almere kunt u alle informatie vinden. Regelmatig krijgen we de vraag of kinderen vrij mogen hebben om een dag eerder op vakantie te mogen. Dit vanwege goedkopere tickets, file etc. We vinden het altijd vervelend om dan nee te moeten zeggen maar het mag gewoon niet.
Ook komt het voor dat er vrij wordt gevraagd omdat opa of oma 70 is geworden etc. Dat zijn geen redenen om verlof te verlenen.
Wat we ook regelmatig horen is dat opa’s en oma’s als cadeau vakanties hebben geboekt voor hun kinderen maar op dagen die buiten de schoolvakanties vallen. Ook daar kunnen we geen verlof voor verlenen.
En de laatste vraag die we vaak krijgen heeft te maken met familiebezoek in het buitenland. Ook daar kunnen we geen toestemming voor geven.
Extra vakantie aanvragen wegens werk:
Sommige beroepen brengen met zich mee dat ouders soms geen vakantie op kunnen nemen in de reguliere schoolvakanties. Ouders kunnen dan een verzoek indienen bij de directeur voor verlof.
Het gebeurt nog vaak dat de werkgeversverklaring niet volledig/goed ingevuld is. Zorg daarom dat u de juiste gegevens opneemt. De werkgever moet verklaren dat de werknemer in alle schoolvakanties géén 2 weken aansluitend verlof kan krijgen. Voor de actuele situatie op ‘t Zonnewiel geldt dan dus dat de werknemer geen verlof kan krijgen in de kerstvakantie en in de meivakantie en in de zomervakantie. In die vakanties hebben de kinderen namelijk 2 weken achtereen vrij.
-
Integraal Kindcentrum Kinderworld verzorgt de naschoolse opvang voor ons.
U kunt zich hiervoor inschrijven via het formulier op de website van Kinderworld. In het noodgebouw naast onze school wordt deze naschoolse opvang gerealiseerd.
Na school kunnen de kinderen tot 18.30 uur terecht.Als u precies wilt weten wat de mogelijkheden zijn, of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met KinderWorld. Telefoonummer: 036 5464748 of kijk op hun website www.kinderworld.nl
-
Vanaf groep 5 doen de kinderen op woensdag van 11.30 uur tot 12.30 uur, mee met de createchnieken zoals we die op school geven. Alle leerkrachten worden dan ingezet om de kinderen in kleine groepjes op het creatieve vlak te begeleiden. U moet hierbij denken aan bijvoorbeeld solderen, figuurzagen, schilderen, 3D printen maar ook yoga, koken en dansen.
-
In alle groepen zijn Chromebooks aanwezig, maar tijdens de normale lessen werken we vooral op papier.
Allerlei onderzoeken
door neurologen hebben aangetoond dat kinderen beter leren door te schrijven en door
aantekeningen te maken of door bijvoorbeeld sommetjes te tekenen dan door te typen op een toetsenbord.
Door te schrijven worden er geheel andere hersendelen gebruikt dan bij het typen. Tijdens het typen van letters op een toetsenbord is vooral het motorisch centrum van de hersenen actief.
Tijdens het schrijven met een pen is juist het taalcentrum of het rekencentrum actief. Bewezen is dat als mensen schrijven ze het geleerde ook beter kunnen onthouden.
Wij kiezen voor een gezonde mix: goede instructie door de leerkracht, verwerken van de leerstof in een schriftje of werkboek en ook oefenen op de computer. De computer wordt voornamelijk ingezet voor de basisvakken rekenen, taal, lezen en spelling. Het gaat om inoefenen en automatiseren van bepaalde deelvaardigheden.
Tevens wordt de computer ingezet voor het maken van werkstukken, presentaties etc. Ook wordt de computer ingezet als een efficiënte vorm van hulp aan kinderen die nog moeite hebben met bepaalde leerstof en die dit nog vaker moeten (in)oefenen.
-
We hebben op school een cultuurwerkgroep en twee cultuur-coördinatoren. Deze groep organiseert elk schooljaar activiteiten op dit vlak. In samenwerking met Collage (dit is een Almeerse instantie die het aanbod op dit vlak coördineert en ook faciliteert) komt er elk jaar weer een prachtig programma uit de bus.
-
Iedere ochtend wordt in alle groepen rond 10.00 uur gegeten en gedronken (het ‘Tien-uurtje’). Het liefst natuurlijk een gezonde boterham en/of iets van fruit of groente. Snoep is niet toegestaan, ook niet een klein snoepje of cakeje en andere zoete koeken.
Woensdag = Fruitdag
Woensdag is het ‘Fruitdag’. Om gezonde voeding te stimuleren mogen de kinderen dan alleen maar fruit meenemen om te eten tijdens het ‘Tien-uurtje’.
-
In het kader van wereldoriëntatie en culturele vorming worden er regelmatig excursies georganiseerd. U wordt van tevoren altijd duidelijk geïnformeerd over zo’n excursie. De laatste jaren zijn we onder andere naar het Muiderslot, het Tropenmuseum en het Rijksmuseum geweest.
-
In groep 2 en in groep 7 voeren de jeugdverpleegkundigen van de JGZ een preventief gezondheidsonderzoek uit (PGO). Uiteraard wordt u daarvan ruim van te voren in kennis gesteld. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van de JGZ: www.zorggroep-almere.nl
-
Onderbouw
Voor het gymmen in het speellokaal hebben de kleuters alleen duidelijk gemerkte gymschoenen zonder veters nodig, die op school in de klas worden bewaard. Uw kind mag in ondergoed gymmen. Vergeet niet om na een half jaar even te kijken of de schoenen van uw kind nog passen. Natuurlijk let de juf hier ook op.
Midden- en bovenbouw
Groepen 3 t/m 8 hebben les in een van de grote gymzalen naast de school. Uw kind heeft geschikte gymkleding en gymschoenen nodig in een stevige tas, die steeds mee naar huis gaat. De leerlingen mogen bij gym geen sieraden dragen. Het verzoek is om de gymkleding regelmatig te wassen.
Bij mooi weer maken we soms ook gebruik van het schoolplein of het bomenveld om te gymmen.
-
Om 8.20 uur gaan de deuren van de school open en zijn de kinderen welkom. Wij verzoeken alle ouders om 8.25 uur de school te verlaten zodat alle lessen om 8.30 uur kunnen beginnen.
Oudere kinderen (vanaf groep 4) mogen zelfstandig naar buiten.
De kleuters en onderbouwleerlingen kunnen worden opgehaald bij het hoofdgebouw of het bijgebouw (afhankelijk van waar de groep van uw kind les heeft).
In het hoofdgebouw staan de kinderen bij de zijdeuren in hun eigen lokaal te wachten.
Bij het bijgebouw blijven de kinderen bij de buitendeur met hun juf wachten tot ze worden opgehaald. De kinderen die tussen de middag en/of na school overblijven worden door de overblijfjuf of meester opgehaald.’s Middags verwachten we de kinderen uiterlijk 12.55 uur in de klas. Zodat we om 13.00 uur kunnen beginnen.
Vanwege de veiligheid vragen wij ouders zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school te komen.
-
Wat is een Integraal Kindcentrum (IKC)?
Een Kindcentrum is een samenwerking tussen een kinderdagverblijf en een basisschool.
De kinderen worden opgevangen van 2-12 jaar. Uw kind blijft de gehele periode van 2-12 jaar in de vertrouwde omgeving van de basisschool, tot het moment dat uw kind de school verlaat.De voordelen:
- Wij kennen als Kindcentrum uw kind, zien zijn/haar kwaliteiten, de punten waar uw kind extra op uitgedaagd moet worden, waar de nodige stimulans noodzakelijk is.
- Wij bieden het Voorschoolse Vroegtijdige Educatie (VVE) project aan om uw kind goed zo mogelijk voor te bereiden voor de overstap naar groep 1.
- Wij ondernemen gemeenschappelijke activiteiten zoals festiviteiten, sportieve en educatieve projecten met de basisschool groepen.
Waar kunt u praktisch gezien uit kiezen?
- Voorschoolse opvang (VSO) van 4-12 jaar geopend op ma/di/wo/do/vr van 6.30 uur tot 8.30 uur.
- Peuteropvang van 2-4 jaar geopend op ma/di/do/vr van 8.30 uur tot 11.30 uur (voorheen Peuterspeelzaal).
-
Tussenschoolse opvang (TSO) van 4-12 jaar geopend op ma/di/do/vr van 11.45 uur tot 13.00 uur.
- Naschoolse opvang (NSO) van 4-12 jaar geopend op ma/di/wo/do/vr van 14.30 uur tot 18.30 uur.
-
Voor veel kinderen is het schoolkamp hét hoogtepunt van het schooljaar. In groep 5 gaan de kinderen op ’t Zonnewiel voor het eerst een paar dagen met de klas op kamp.
Met de bus naar een scoutingcentrum in de buurt. Zonder ouders of andere vertrouwde familieleden, maar met de juffen en/of meesters en alle klasgenoten. Wie slaapt bij wie? Ben ik de enige die nog een knuffel meeheeft, of die last heeft van heimwee? Zal ik ook optreden met de ‘bonte avond’ zoals groep 6 van vorig jaar vertelde? Houd ik dat wel vol? Kamp is een topervaring, maar kamp is ook best spannend!
Dat is dan ook gelijk een achterliggende gedachte van op kamp gaan: zo’n meerdaagse schoolreis is een sociaal-emotionele uitdaging waar je kind ontzettend veel van leert. Samenzijn met een grote groep mensen, in een vreemde omgeving en zonder je ouders. Saamhorigheid, samenwerking en de eigen verantwoordelijkheid worden behoorlijk op de proef gesteld: hoe sta ik in de groep, hoe gaan we met elkaar om, welke rol speel ik in het geheel? Na een paar dagen kamp lijkt je kind ineens een stukje ouder.
Het schoolkamp is als een snelkookpan aan ervaringen. Geweldig om mee te maken!
-
Jaren geleden is de Kanjertraining op onze school ontwikkeld.
Inmiddels is de training uitgegroeid tot een volwaardige methode voor het basis- en voortgezet onderwijs en streeft de volgende doelen na:
- Het bevorderen van vertrouwen en veiligheid in de klas.
- Het versterken van de sociale vaardigheden bij leerlingen.
- Beheersing van verschillende oplossingsstrategieën bij pesten en andere conflicten.
- Bewustwording van de eigenheid bij leerlingen.
- Leren om verantwoordelijkheid te nemen.
- Het bevorderen van actief burgerschap en sociale integratie.
Elke leerkracht op onze school is bevoegd om de kanjertraining te geven.
-
Met Kerstmis en Pasen organiseren we altijd een viering en een diner of een ontbijt. Het zijn altijd stemmige feesten waarin je kunt voelen dat we een echte katholieke school zijn
-
Ook leerkrachten worden ziek. In deze tijd van grote lerarentekorten wordt het steeds lastiger om vervangende leerkrachten te vinden. Als we een vervanger kunnen aanstellen, zullen we dat zeker doen. Als dit niet lukt, proberen we het intern op te lossen. Ook kan het gebeuren dat we groepen verdelen over de andere groepen en in het uiterste geval kan het voorkomen dat we een groep naar huis moeten sturen of dat we u ’s morgens berichten dat er voor een groep geen school is. We brengen u hiervan op de hoogte door middel van een Parro-bericht. Houdt u dus ’s morgens altijd Parro in de gaten om te checken of er een Parro-bericht voor u is gekomen.
-
Op alle basisscholen in Almere komt een logopedist(e). Alle leerlingen worden rond hun vijfde verjaardag door de logopedist(e) op school ontvangen. Hij of zij bekijkt verschillende aspecten die nodig zijn voor een goede communicatie. U moet daarbij denken aan taal, spraak, stem, mondgedrag, en gehoor. Ouders krijgen vooraf bericht en uitleg over deze screening. Er is regelmatig een spreekuur op school. Daarvan wordt u via onze nieuwsbrief op de hoogte gebracht. U kunt onze logopedist(e) altijd bereiken op tel: 036-5357300.
-
Er is een hele actieve werkgroep op onze school actief om ervoor te zorgen dat we alle kinderen op onze school bijna maandelijks kunnen controleren. Elk kind krijgt als hij of zij op onze school komt een luizenzak. Dat zorgt ervoor dat de jassen, dassen, mutsen en handschoenen van de kinderen in ieder geval netjes uit elkaar blijven. Mocht de luizenzak kapot gaan, dan gaan we ervanuit dat u een nieuwe luizenzak voor uw zoon of dochter koopt. Ze kosten €2,50 en u kunt ze via de administratie aanschaffen. Mocht er bij uw zoon of dochter luizen worden aangetroffen, dan wordt u meteen door school benaderd. Mocht uzelf luizen bij uw kind ontdekken geef dat dat meteen door aan de leerkracht van uw kind. In de schoolgids kunt u verdere informatie over dit onderwerp nalezen.
-
Elke eerste woensdag van de maand openen we gezamenlijk de maand. De helft van de kinderen in het ene, en de andere helft in het andere gebouw. De jarigen van de maand worden in het zonnetje gezet en de meesters en juffen spelen een toneelstuk. Daarna gaan de kinderen buitenspelen. Groten en kleintjes samen touwtjespringen, verstoppertje doen, dansspelletjes spelen. Een heerlijke opening van de maand.
De maandsluiting is elke laatste vrijdag van de maand. De kinderen treden dan op voor de andere kinderen van de school. Deze viering doen we drie gedeeltes, omdat we domweg niet meer met zijn allen in de middenruimte passen.
U bent bij de maansluitingen van harte welkom om het optreden van uw kind te bekijken. U kunt de data van deze vieringen vinden op de jaarkalender.
-
De medezeggenschapsraad van onze school bestaat uit ouders en leerkrachten. Zij speelt een belangrijke rol speelt waar het gaat om instemming voor bepaalde ontwikkelingen op onze school of zij kan advies uitbrengen over een aantal onderwerpen die betrekking hebben op het onderwijs op onze school. Mocht u geïnteresseerd zijn om wat meer te weten over dit adviesorgaan, dan kunt u dat rustig nalezen in onze schoolgids. Wie weet geeft u zich zelfs op voor de verkiezing van nieuwe leden.
-
Mobieltjes worden altijd bij de leerkracht ingeleverd. Overdag mogen ze niet gebruikt worden, tenzij dat in overleg met de juf of meester is besloten.
-
Een paar keer per jaar, deze data staan op de jaarkalender, organiseren we, onder leiding van onze vakleerkracht muzikale vorming, een muziekuitvoering. Kinderen mogen dan een muzikaal optreden verzorgen. De voorbereidingen vinden voor een deel plaats op school. Het is altijd weer spannend wie, waar mee optreedt. Ook bij deze viering mag u aanwezig zijn.
-
Als u uw kind op onze school aanmeldt bent u automatisch lid van onze oudervereniging. Aan het begin van het schooljaar ontvangt u via Parro (schoolkassa) een betaalverzoek voor de vrijwillige ouderbijdrage. Elk jaar wordt de hoogte van deze bijdrage vastgesteld in de jaarvergadering.
-
Op onze school zit een hele actieve groep ouders in de ouderraad. Zij vergaderen elke maand. Binnen deze ouderraad zijn een aantal werkgroepen actief. U moet daarbij denken aan de werkgroep Sinterklaas, Pasen, Kerstmis, themadag, verkeersveiligheid en bijvoorbeeld Carnaval. Zonder onze ouderraad zou het ondoenlijk zijn al deze bijzondere activiteiten voor de kinderen te organiseren.
-
KinderWORLD verzorgt dagelijks de tussenschoolse opvang bij basisschool ’t Zonnewiel. Zowel de vrijwillige ouders als onze vaste pedagogische medewerkers zorgen dat elk kind het naar zijn/haar zin heeft. Om de TSO goed te kunnen regelen en om ervoor te zorgen dat het fijn is om over te blijven, vinden we het belangrijk dat de kinderen zich tijdens het eten en spelen aan afspraken houden. Hierbij valt te denken aan algemene fatsoensnormen die ook thuis gelden. De kinderen worden in hun eigen klaslokaal opgevangen, waar ze samen met hun vriendjes en vriendinnetjes gaan lunchen (deze dient zelf te worden meegebracht) en daarna lekker gaan spelen. kinderWORLD is altijd op zoek naar nieuwe overblijfouders, die tegen een vergoeding op één of meerdere dagen de kinderen willen opvangen!
Alle informatie van de TSO vindt u op deze website.
Aanmelden/Afmelden
Wij willen u vriendelijk verzoeken om u kind(eren) voor 10.30 uur aan- of af te melden voor de TSO via tel: 06-34114652. Op deze manier kunnen wij rekening houden met de bezetting in de klassen en het verdelen van de overblijf medewerkers. Voor onze TSO geldt geen opzegtermijn. Bij beëindiging of wijziging van de TSO plaatsing vragen wij u dit vooraf aan ons door te geven via kinderworld@kinderworld.nl. Wij zullen de automatisch incasso direct beëindigen. De plaatsing is niet met terugwerkende kracht te beëindigen/wijzigen.
-
Parnassys is ons leerlingadministratie systeem. Naast de leerlingadministratie is hier ook ons leerlingvolgsysteem ondergebracht. Ouders van onze school krijgen een toegangscode waarmee ze gedeeltelijk toegang krijgen tot Parnassys. Naast de NAW gegevens, die u zelf kunt aanpassen als dat nodig is, krijgt u toegang tot de toetsgegevens van uw kind(eren).
-
De kinderen van groep 4 brengen ieder jaar met Palmpasen een prachtig versierde palmpaasstok naar verzorgingscentrum Polderburen. De stokken worden op school versierd. In een lange optocht gaan de kinderen naar Polderburen waar ze met hun versierde palmpaasstok de bewoners van Polderburen blij maken.
-
Er is maar een beperkte parkeergelegenheid rond onze school. Het kleine parkeerplaatsje direct naast de school, wordt in de pauze tevens als speelplein gebruikt. Laat uw auto daar niet overdag staan.
We willen u vriendelijk verzoeken zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school te komen.
-
Parro is de app waarmee we als school snel met u kunnen communiceren. U kunt deze app op uw smartphone installeren. Het is bijna een onmisbare schakel om u snel van iets op de hoogte te brengen.
Wat kan ik met Parro?
Met Parro kun je de dagelijkse activiteiten van je kind op school volgen. Je ontvangt bijvoorbeeld foto’s of andere updates vanuit de groep. Ook kun je je opgeven om mee te doen met activiteiten of je inschrijven voor ouderavonden. Alles binnen één overzichtelijke app! -
Passend onderwijs is de nieuwe manier waarop onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, wordt georganiseerd. Vanaf 1 augustus 2014 is de wet Passend Onderwijs van kracht. Heel concreet moet u denken aan extra ondersteuning op school, aangepast lesmateriaal, hulpmiddelen of onderwijs op een speciale school.
Passend onderwijs is dus geen schooltype, maar meer de manier waarop het onderwijs georganiseerd is. Scholen werken, binnen deze wet, samen in samenwerkingsverbanden. Hierin worden onderling afspraken gemaakt die ervoor zorgen dat elk kind het onderwijs krijgt dat bij hem of haar past. Daarvoor wordt een ondersteuningsprofiel opgesteld, waarin beschreven wordt hoe de school de begeleiding realiseert en hoe de ondersteuning georganiseerd wordt.
-
Kinderen kunnen bij ons op school deelnemen aan een schaakcursus, verzorgd door een erkende schaakinstructeur. De schaaklessen zijn elke maandag na school tot half 5. Het kost €4,00 per les. U kunt uw zoon of dochter daarvoor in het begin van het schooljaar opgeven.
-
De schooltijden zijn van 08:30 tot 11:45 uur en van 13:00 tot 15:15 uur.
- Woensdagochtend zijn de onderbouwgroepen (1-4) om 11.30 uur uit.
- De groepen 5 t/m 8 zijn dan om 12:30 uur uit
- Tien minuten voordat de les begint gaat de deur open.
- Kinderen gaan vanaf groep 4 zoveel mogelijk zelfstandig naar de klas.
-
We hebben een schooltuin. Als u er eens in wilt rondlopen. Hij ligt tussen de sporthal en ons nieuwe gebouw ingeklemd. We hebben de afgelopen jaren aardappels verbouwd, aardbeien geplant, courgettes en pompoenen gekweekt. Er staan een aantal vaste planten als rabarber, bessenstruiken en fruitbomen. We proberen kinderen via de schooltuin in aanraking te brengen met alles wat groeit, bloeit en gezond is.
-
Twee keer per jaar krijgen de kinderen op onze school een schoolverslag. Door dit schoolverslag krijgt u inzicht in vorderingen en resultaten, maar ook in de manier waarop uw kind functioneert binnen de groep. Het verslag wordt altijd met u besproken. U wordt daarvoor uitgenodigd door de leerkracht van uw kind.
-
Op ’t Zonnewiel dragen alle kinderen sloffen. Zo houden we het zand buiten de klassen.
-
Elk jaar organiseren we een fantastische dag voor al de kinderen van onze school. De themadag is speciaal in het leven geroepen om alle kinderen van onze school een dag met elkaar te laten optrekken. Thema´s van de afgelopen jaren waren Indianen, Circus, Landen van de wereld, Olympische Spelen. U begrijpt dat er dan altijd heel veel ouders assisteren om deze dag tot een succes te maken.
-
Elk kind wil natuurlijk graag zijn of haar verjaardag op school vieren, de klassen rondgaan, handjes krijgen van alle meesters en juffen, en op het podium staan bij de maandopening.
Probeer een gezonde traktatie mee te geven naar school, dan is het feest helemaal compleet.
-
Alle kinderen zijn door de Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland middels een collectieve verzekering verzekerd. De dekking geldt uitsluitend voor het gaan naar, het verblijf op en het komen van school, alsmede activiteiten die in schoolverband, onder toezicht van de school, georganiseerd worden. Als een kind een ander kind, of volwassene, schade of letsel toebrengt is deze verzekering niet van toepassing. Dan wordt de WA-verzekering van de veroorzaker aangesproken.
-
Zoals onder het kopje ‘buitengewoon verlof’ al is geschreven moet u, als uw kind 5 is, altijd schriftelijk toestemming vragen. De formulieren kunt u vinden onder de knop downloads op deze website.
-
Als u van plan bent te verhuizen en uw kind op een andere school in te schrijven, laat ons dat dan ruim van te voren weten. Dan verloopt de overgang soepel en kunnen wij de nieuwe school tijdig van de goede informatie voorzien.
-
Aan het einde van elke week verschijnt het nieuwe Zonnewieltje, onze digitale nieuwsbrief. Deze ontvangt u in de algemene groep op Parro. Voor familieleden zonder Parro, maar die wel mee willen lezen plaatsen we de Zonnewieltjes ook op onze website.